High Tea Noord-Holland

Alle High Tea's in Noord-Holland

Alkmaar

Wilt u in Noord-Holland gaan genieten van een heerlijke high tea? Bij High Tea Overzicht vindt u gemakkelijk en snel het high tea Noord-Holland restaurant dat u zoekt. Zoek hierboven eenvoudig op de kaart of tik in de balk uw postcode of plaats in. Automatisch verschijnt er dan een lijst met alle high tea Noord-Holland restaurants.

Een high tea is een theemoment waarbij vaak tussen 14:00 een 16:00 uur genoten wordt van verschillende soorten thee en hartige en zoete hapjes. Kenmerkend van de high tea is vaak een etagère waarop alle high tea hapjes uitgestald worden. De hartige hapjes zoals quiches en sandwiches liggen dan vaak onderop. Hoe hoger je komt op de etagère, hoe zoeter de hapjes worden. Denk hierbij aan scones, taartjes, koekjes en chocolaatjes.

Het ontstaan van de high tea

U kent het begrip high tea waarschijnlijk al heel lang, maar waar komt de high tea eigenlijk vandaan? Het zal u niet verbazen dat de high tea al jaren geleden is ontstaan in Engeland. Zo rond 1840 woonde er een Hertogin die vaak trek had tussen het middag- en avondeten in. Haar bedienden brachten haar daarom verschillende soorten thee en hapjes. Al snel namen meer Engelsen over en nu is het op veel meer plekken in de wereld een bekend begrip. In Engeland heette dit theemoment trouwens niet high tea, maar afternoon tea.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.