High Tea

High tea: een heerlijk theemoment tussen lunch en diner in!

Een high tea in Nederland is een theemoment waarvan vaak tussen 14.00 en 16.00 uur van genoten wordt. Veel restaurants serveren een uitgebreide high tea aan hun gasten. Een high tea bestaat uit verschillende soorten thee die worden geserveerd met allerlei zoete en hartige hapjes. Zo zijn bekende recepten sandwiches, scones, koekjes, hartige taartjes. De gerechten worden vaak op een etagère geserveerd en dan dient er van beneden naar boven gegeten te worden.

Het ontstaan van high tea

Een high tea is van oorsprong een fenomeen uit Engeland. Volgens verhalen is het Engelse gebruik ontstaan in de jaren rond 1840. Een hertogin kreeg tegen een uur of vier altijd honger en liet bij haar dagelijkse thee wat hapjes serveren. Al snel volgden steeds meer mensen in Engeland haar idee. In Engeland heet dit theemoment trouwens de afternoon tea. 

Nederland

Inmiddels is dit theemoment in Nederland ontzettend populair. Veel restaurants bieden naast hun gewone menukaart ook speciale high tea arrangementen aan, maar daarnaast zijn er ook speciale tentjes die zich geheel focussen op dit leuke theemoment. Bent u benieuwd naar de verschillende restaurants die high tea’s serveren? Zoek dan via de zoekbalk hierboven in ons overzicht naar de verschillende restaurants. Toch liever zelf een high tea organiseren? Bekijk dan de meest populaire high tea recepten hier.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.