High tea Utrecht

Vind snel een high tea Utrecht restaurant via ons overzicht

Als u in Utrecht woont en op zoek bent naar een leuke high tea Utrecht locatie kunt u bij High Tea Overzicht heel eenvoudig zoeken naar een gewenste high tea spot. Via de kaart of via de plaats en/of postcodevinder vindt u binnen enkele minuten het high tea Utrecht restaurant van uw keuze. In Utrecht bevinden zich genoeg hippe high tea tentjes. U kunt zowel terecht bij restaurants waar ze naast de ‘gewone’ menukaart ook een high tea serveren, maar ook kunt u een bezoek brengen aan speciale spots die zich helemaal richten op high tea.

Ga direct naar het high tea Utrecht overzicht

Moet u een leuk uitje bedenken voor uw familie of bijvoorbeeld een vriendinnenclub? Dan is een high tea Utrecht een zeer geschikte keus. De high tea is een eetmoment tussen de lunch en het avondeten in. Onder het genot van verschillende soorten thee kunt u genieten van heerlijke verschillende soorten high tea hapjes. Die hapjes variëren van hartig tot zoet.

De hartige en zoete hapjes worden vaak in een bepaalde volgorde gegeten. Een high tea wordt namelijk vaak op een etagère geserveerd. De hartige hapjes liggen dan beneden en hoe hoger je komt, hoe zoeter de high tea hapjes worden. Het is een gewoonte om onderaan de etagère te beginnen en zo ‘omhoog te eten’. Maar wie zich niets van deze regels aan wil trekken kan natuurlijk gewoon eten wat en wanneer hij of zij wil.

Afternoon tea in Engeland

Klinkt misschien logisch, gezien de Engelsen groot theedrinkers zijn, maar de high tea komt oorspronkelijk uit Engeland. Wel heet het theemoment hier anders, namelijk de afternoon tea. Zo rond 1840 was er een Engelse Hertogin die elke dag honger had tussen de lunch en het avondeten in. Haar bedienden serveerden haar van af toen verschillende soorten thee en hapjes. Al snel namen meer Engelsen dit over en na heel veel jaren is de het door de Nederlanders zogenoemde high tea, ook in ons land razend populair.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.