High tea Rotterdam

Vind snel een gezellige high tea spot in Rotterdam

Woont u in Rotterdam en bent u op zoek naar een leuke plek om te genieten van een high tea Rotterdam? Dan is deze website High Tea Overzicht zeer gemakkelijk. U kunt heel eenvoudig via onze kaart het high tea Rotterdam restaurant vinden dat u zoekt. Rotterdam is een hippe stad en zo zijn er natuurlijk ook voor een high tea genoeg hippe tentjes te vinden. Klik op de kaart op een restaurant van uw keuze of typ de plaats of postcode in en vind zo het high tea Rotterdam restaurant van uw keuze.

Ga direct naar het high tea Rotterdam overzicht

Een high tea is een zeer gezellig uitje waarvan u zowel met familie of vriendinnen kan genieten. Vaak wordt een high tea tussen 14.00 en 16.00 genuttigd. Het is echt een momentje tussen de lunch en het avondeten in. U geniet van verschillende soorten thee en van allerlei soorten hartige en zoete hapjes. De high tea hapjes die je gaat eten variëren van hartige taartjes tot scones en van sandwiches tot chocolaatjes.

Vaak worden de high tea recepten geserveerd op een etagère. De hartige hapjes worden dan onderop gelegd en de meest zoete high tea hapjes liggen helemaal bovenop. Het is dan de bedoeling dat je van onderen naar boven eten. Maar wie zich niets aantrekt van deze ‘regels’  staat natuurlijk helemaal in zijn of haar recht. Drink gewoon lekker thee en eet zo van de hapjes hoe je het zelf wilt.

Een gebruik uit Engeland

Rond 1840 is het idee van een high tea ontstaan. In Engeland woonde een hertogin die steeds honger had tussen de lunch en het avondeten in. Haar bedienden serveerder haar toen rond een uur of vier verschillende soorten thee en hapjes. Dit werd al snel overgenomen door haar landgenoten. De Engelsen noemen dit theemoment trouwens afternoon tea. Inmiddels is de door de Nederlanders zogenoemde high tea zeer populair.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.