High tea review: De Gillende Keukenmeiden in Zwolle

High tea review: De Gillende Keukenmeiden in Zwolle

Leonie, high tea expert bij highteaoverzicht.nl, bezocht onlangs high tea locatie De Gillende Keukenmeiden in Zwolle en schreef onderstaande review: 

HIGH TEA | De Gillende Keukenmeiden Zwolle

Als je de betekenis van gillende keukenmeiden letterlijk zou opvatten dan verwacht je een vrouw die al schreeuwend het eten klaar maakt.

Gillen | hard of scherp schreeuwen, of een gil geven

Keukenmeiden | vrouwelijke bediende die in een huishouding het eten klaarmaakt

img_5860Maar gelukkig, na een voet bij De Gillende Keukenmeiden in Zwolle binnen te hebben gezet, blijkt het tegendeel waar te zijn. Want o wat ruikt het er heerlijk naar de vers gebakken broodjes, huisgemaakte taartjes en andere lekkernijen die je bij binnenkomst gelijk ziet. Alles mooi gepresenteerd tussen kruidenplantjes, kistjes met vers fruit en op mooie schalen en planken. Terwijl het water je al in je mond loopt zie je ‘De Gillende Keukenmeiden’ staan die vol passie verschillende producten met liefde aan het bereiden zijn. Dat belooft veel goeds, maar nu eerst een plekje zoeken.

De mangerie ziet er erg sfeervol uit. Vintage tafeltjes en stoelen om met je vriendinnen aan te zitten om gezellig bij te kletsen terwijl je geniet van een ontbijt, lunch of high tea. Of als je liever een momentje voor jezelf wilt, neem je plaats in de hangstoel bij het raam en geniet van een kopje warme thee met een huisgemaakt gebakje.

Weggooien is zonde

img_5864Ik heb met een vriendin afgesproken die al aan een tafeltje zit, dus ik schuif gezellig aan. We hebben eerder deze week telefonisch een standaard high tea gereserveerd. Bij het reserveren werd gevraagd of er nog speciale wensen of diëten zijn waar ze rekening mee kunnen houden, zodat ze de perfecte high tea konden serveren. Ook werd aangegeven dat wanneer de high tea helaas niet door kan gaan, je dit minimaal 24 uur van te voren aan moest geven. Alles wordt vers bereid en weggooien is echt zonde kan ik je inmiddels uit ervaring vertellen. Ik vind het goed dat ze dit benoemen zodat je er bewust van bent.

Terwijl ik mijn vriendin gedag zeg en hoor hoe het met haar gaat, krijgen we al snel een potje met heet water, fancy Engelse theekopjes en een mandje met ‘Numi’ thee geserveerd. Gevolgd door een plateau met zoete lekkernijen, een plankje met rijk belegde broodjes en een schoteltje met een quiche. Een van de gillende keukenmeiden vertelt wat alles is en tegelijkertijd vraag ik me af met welk hapje ik straks ga beginnen.

De heerlijke hapjes

img_5861BROODJES | Plakken vers gebakken ambachtelijk brood belegd met huisgemaakte eiersalade en een met avocado en kipfilet. Uiteraard mooi en nog lekkerder gemaakt met wat sla, kruiden en een gebakken tomaatje. 

QUICHE | een warme quiche van biologische eieren en…… heerlijke ingrediënten die ik niet onthouden heb. Maar het was heerlijk!

ZOET | scone met clotted crème en jam, cheese cake, speculaas taartje, krokant kersen merengue gebakje, chocolade karamel brownie en verschillende soorten chocolade met noten. Alles huisgemaakt!

We zijn aan het smullen van alle puur, biologisch en huisgemaakte lekkernijen, kletsen gezellig bij en krijgen meerdere keren een nieuw potje heet water geserveerd.

Liever verse thee

Datimg_5866 het een geslaagde high tea was, blijkt als we 4 uur later pas om de rekening vragen. We hebben genoten van al het lekkers in een gezellig en sfeervol ingerichte mangerie. De high tea zou ik nóg beter vinden als ze in plaats van zakjes thee, verse kruiden- en vruchtenthee zouden serveren voor nog meer beleving en smaak!

De high tea is een echte een aanrader en ik kom zeker nog eens terug bij De Gillende Keukenmeiden in Zwolle om het ontbijt en de lunch te proeven!

Laatste blog artikelen

Lees hier handige tips, recepten en nog veel meer!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.