High Tea Recepten

De lekkerste ideeën voor high tea recepten vindt u hier.

high tea receptenNatuurlijk kunt u bij één van de vele high tea restaurants genieten van de meest heerlijke high tea hapjes en theesoorten, maar het is ook erg leuk om zelf een high tea te organiseren. Organiseer alleen een high tea of ga samen met vriendinnen of familie aan de slag. Er is van alles mogelijk en u kunt natuurlijk zoveel mogelijk high tea recepten maken als u zelf wilt. Graag geven we u een leidraad zodat u wat makkelijker een begin kunt maken met bereiden van uw eigen high tea.

Bekijk hier de leukste high tea recepten

Hartig

Meestal serveer je de high tea op een etagère. Men eet dan van beneden naar boven. Natuurlijk kun je ook alle hapjes op leuke borden en in schalen op tafel zetten, maar weet dat er eigenlijk altijd een vaste volgorde is voor het nuttigen van de verschillende high tea hapjes. Zo wordt meestal gestart met een aantal hartige high tea hapjes. Denk hierbij aan een quiche. Die quiche kunt u helemaal maken zoals u zelf wilt, denk bijvoorbeeld aan een quiche met zalm of maak een ouderwetse, maar altijd in de smaak vallende, quiche lorraine. Andere hartige high tea hapjes zijn bijvoorbeeld kleine gevulde wraprolletjes, bladerdeegtaartjes of omeletrolletjes.

high tea recept avocadoSandwiches

Na de ronde met hartige hapjes is het tijd voor de sandwiches. Wilt u het in officiële high tea stijl doen? Gebruik dan wit brood en snijd de korstjes er vanaf. Verder kunt u de sandwiches zo beleggen als u zelf wilt. Populair beleg is bijvoorbeeld een combinatie van roomkaas, komkommer en zalm of eiersalade, tonijnsalade of kipsalade. Snijd de sandwiches in kleine driehoekjes en steek er prikkertjes in voor extra stevigheid.

Scones en andere zoetigheden

high tea hapjesScones zijn onmisbaar tijdens een goede high tea. Een scone is een typisch Engels gerecht, het is een soort combinatie tussen een muffin en een broodje. Lekkerst als u ze zelf maakt natuurlijk! Besmeer de zelfgemaakte scones met cream cheese zoals mascarpone en verse jam. Naast de scones behoren ook andere zoetige hapjes zoals muffins en chocolaatjes tot populaire high tea recepten.

Heeft u nu inspiratie gekregen voor het het organiseren van uw eigen high tea? Met onze tips voor high tea recepten komt u vast een heel eind. En anders kunt u altijd nog meer ideeën op doen door eerst zelf een high tea te gaan nuttigen in één van de high tea restaurants. Zoek naar een high tea restaurant in ons overzicht via de zoekbalk hierboven.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.