High Tea recepten – Scones

High Tea recepten – Scones

High tea is afgeleid van het Engelse ‘Afternoon Tea’?

We hebben dit zoete samenzijn vooral te danken aan Anna, de zevende hertogin van Bedford in de 19e eeuw. Dankzij haar lekkere trek aan het eind van de middag is de ‘Afternoon Tea’ ontstaan. Een high tea is eigenlijk een uitgebreide ‘Afternoon Tea’.
Een high tea wordt daarom ook vaak georganiseerd bij speciale gelegenheden. We nodigen vrienden of familie uit en maken er een feestelijk moment van. Onder het genot van een heerlijke kop thee genieten we van kleine hartige en zoete hapjes.
Wat zet jij voor dit speciale moment op tafel? Een echte klassiek high tea recept en Engelse specialiteit bij de high tea is de zoete scone met clotted cream.

High Tea recept – Scones

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.
Meng 225 gram zelfrijzend bakmeel samen met 1 theelepel bakpoeder , 2 eetlepels (witte basterd)suiker en een snufje zout door elkaar. Voeg daarna 50 gram boter toe en meng het geheel samen tot het mengsel de structuur van fijne broodkruimels krijgt.
Leg het deegmengsel in een grote kom en maak een gat in het midden. Meng 1 ei en 75 milliliter melk door elkaar en giet een groot deel hiervan in het gat van het deegmengsel. Houd 1 eetlepel van het eimengsel achter voor later. Prak de melk en het ei met een vork door het deegmengsel.

Bestuif je aanrecht of werktafel met wat bloem en rol het glad geknede deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 centimeter. Steek vervolgens rondjes met een diameter van ongeveer 5 centimeter uit het deeg. Dit kan met een steker, maar ook gewoon met een glas.
Leg de ronde plakjes deeg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met het overgebleven ei en melk mengsel.
Schuif de scones in de voorverwarmde oven en zet de timer op 15 minuten. Wanneer ze na een kwartier goudbruin gekleurd zijn kunnen ze de oven uit.

Clotted Cream voor high tea recept

Serveer de scones met clotted cream. Deze room is makkelijk te maken door 125 milliliter slagroom en 3 zakjes vanillesuiker lichtjes op te kloppen en deze daarna door 250 gram mascarpone te roeren.

Scones smaken versgebakken het lekkerst. Naast clotted cream kun je ze ook besmeren met jam. Eet lekker!

Laatste blog artikelen

Lees hier handige tips, recepten en nog veel meer!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.