High tea recept chocoladetruffels

High tea recept chocoladetruffels

Natuurlijk kunt u aanschuiven bij één van de vele high tea locaties in Nederland om te genieten van een heerlijke high tea, maar het is ook heel erg leuk om zelf een high tea te organiseren. Nodig vriendinnen of familie uit en ga met elkaar heerlijke hapjes maken om er daarna samen van te kunnen genieten.

Eerder deelden we al high tea recepten voor scones en mini hartige taartjes. Nu voegen we daar nog een zoet receptje aan toe: chocoladetruffels! Het recept komt van de website van Albert Heijn. Dit is trouwens een hele handig website voor als je op zoek bent naar recepten. De meeste recepten zijn niet al te ingewikkeld om te maken en toch zet je met de recepten vaak bijzondere gerechtjes op tafel!

Voor de chocoladeliefhebber

Deze chocoladetruffels worden gemaakt van pure chocolade en sinaasappellikeur. Hieronder lees je de verschillende ingrediënten die je nodig hebt voor 16 truffels:

  • 150 gr pure chocolade
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 50 gr zachte roomboter
  • 6 eetlepels poedersuiker

Ook is het handig als je een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 centimeter hebt.

Bereidingswijze

De bereidingswijze voor dit high tea recept chocoladetruffels is niet moeilijk. Breek eerst de chocolade in stukken. Laat de chocolade dan samen met de slagroom en likeur smelten in een kleine pan met dikke bodem. Roer regelmatig. Als alles is gesmolten haal je de pan van het vuur en klop je de boter erdoor.

Schenk het chocolademengsel in een schaal en zet in de koelkast. Laat het mengsel ongeveer 1 uur opstijven en schep halverwege even door.

Als het uur voorbij is schep je het truffelmengsel met een dessertlepel uit de schaal. Draai tussen twee handen tot 16 ‘walnootgrote’ balletjes. Strooi daarna poedersuiker op een bord en rol de balletjes er doorheen. Je truffels zijn nu klaar!

Ga jij binnenkort zelf een high tea organiseren? Maak dan zeker deze truffels! Leg ze op de bovenste verdieping van de etagère. Vul de etagère verder met andere lekkernijen als sandwiches, scones met jam en hartige taartjes.

Laatste blog artikelen

Lees hier handige tips, recepten en nog veel meer!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.