High tea recept cake van pompoen en sinaasappel

High tea recept cake van pompoen en sinaasappel

Een high tea is niet compleet zonder cake. Ga je binnenkort een high tea organiseren? Dan ben je natuurlijk op zoek naar lekkere recepten voor die high tea. Bij High Tea Overzicht zetten we niet alleen de leukste high tea locaties op een rij. Ook bieden we een groot aantal lekkere high tea recepten. Maak bijvoorbeeld dit high tea recept cake van pompoen en sinaasappel!

Dit heb je nodig:

  • 500 gr pompoen (dat is ongeveer een halve pompoen)
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 100 gr boter op kamertemperatuur
  • 1 tl kruidenmix koek en speculaas
  • 1 mespunt zout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder

Het is ook handig als je een keukenmachine hebt en voor het bakken heb je een cakevorm met een lengte van 30 centimeter nodig.

Zo maak je de cake

Voor het maken van dit high tea recept cake van pompoen en sinaasappel start je met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius.

Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil eraf. Vervolgens snijd je het vruchtvlees van de pompoen in stukjes van 1 cm. Kook de pompoen in 8 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat afkoelen. Rasp in de tussentijd de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

Nu meng je de boter, kruidenmix, sinaasappelrasp, zout de helft van de gekookte pompoen en 100 gr suiker in de keukenmachine of met de handmixer. Voeg een voor een de eieren en de crème fraîche toe. Zeef het bakmeel en bakpoeder erboven en mix alles tot een luchtig beslag. Daarna schep je de rest van de pompoen erdoor.

In de oven

Vet nu de cakevorm in en bestuif hem aan de binnenkant met bloem. Schep het beslag erin en bak de cake in het midden van de oven in drie kwartier gaar. Controleer na veertig minuten of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is de cake gaar.

Laat de cake afkoelen. Verhit nu het sinaasappelsap en doe daar de rest van de suiker bij. Doe dit op laag vuur en laat het sap zo inkoken tot siroop. Haal de cake uit de vorm en prik met een satéprikker gaatjes in de bovenkant. Schenk de siroop erover.

Snijd de cake in reepjes en leg op de etagère. Geniet ervan!

Laatste blog artikelen

Lees hier handige tips, recepten en nog veel meer!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.