TV-programma KASSA onderzoekt high tea locaties

TV-programma KASSA onderzoekt high tea locaties

Het consumentenprogramma KASSA bracht aan het begin van vorige maand een leuke reportage in beeld. Twee deskundigen onderzochten zes bijzondere high tea locaties in Nederland. Hoewel de prijzen van alle zes de high tea’s dichtbij elkaar liggen, ervoeren ze veel verschil in versheid. De twee genoten zowel van verse eigengemaakte hapjes, als van fabrieksmatige producten.

Patissier Joey Mercuur en zijn moeder Maritha, ook jarenlang werkzaam geweest in de patisserie-branche, bezochten het Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen, Paleis het Loo in Apeldoorn, De Bakkerswinkel in Amsterdam, De Euromast in Rotterdam, Grand Hotel Karel V in Utrecht en Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn in Arnhem. Stuk voor stuk high tea locaties met een bekende naam.

Smaak en algehele ambiance

Bij het testen van de verschillende high tea locaties werd natuurlijk gelet op smaakt, maar ook op algehele ambiance en sfeer. Zo beoordeelden zij of de locatie een leuke plek is voor een dagje uit met een high tea als hoogtepunt. De twee testers ontdekten veel verschil in versheid van de hapjes. Zo werden ze soms teleurgesteld met fabrieksmatige en fantasieloze hapjes. Ook viel de gastvrijheid en de sfeer soms tegen.

Van de zes high tea locaties scoorde het Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen het beste. De jury gaf deze locatie een 9,5.  De high tea had verrassende hapjes en een uitgebreid thee assortiment. Ook waren de producten gevarieerd en kleurrijk. Op de tweede plaats staat met een 9 Paleis het Loo in Apeldoorn. Het assortiment was zeer goed en bestond uit hartig, zoet en veel soorten thee.

Fabrieksmatige hapjes

De Bakkerswinkel in Amsterdam staat op de derde plek. Met het cijfer 8 mag de high tea locatie trots zijn op haar verse en ambachtelijke assortiment met goede jus d’orange en veel soorten thee en de gezellige sfeer. Na de top drie dalen de cijfers snel. De Euromast in Rotterdam staat op plek 4 en krijgt slechts een 6,5. Hoewel de locatie het bezoek waard is, waren de hapjes fabrieksmatig.

Grand Hotel Karel V in Utrecht krijgt een 6 en staat daarmee op de 5e plek. Thee kwam hier uit zakjes en het assortiment hapjes viel tegen. Op de laatste plek staat Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn in Arnhem met een 5,5. De prijs/kwaliteit verhoudingen zijn onder de maat. Ook smaakten de hapjes niet vers.

Benieuwd naar de reportage van KASSA? Bekijk dan hier het fragment.

Laatste blog artikelen

Lees hier handige tips, recepten en nog veel meer!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.