High tea Den Haag

Op zoek naar een leuke high tea spot in Den Haag?

Den Haag is een ontzettend gezellige stad met veel verschillende restaurants. Het high tea Den Haag aanbod loopt uiteen van kleine knusse eettentjes tot grote gerenommeerde restaurants. Ook voor een gezellige en lekkere high tea is Den Haag de stad waar je moet zijn. Een high tea is een heel gezellig uitje om samen met vriendinnen of familie te doen. Via High Tea Overzicht vindt u heel eenvoudig alle high tea Den Haag restaurants. Vind het restaurant via de handige kaart of typ uw plaats of postcode in.

Ga direct naar het high tea Den Haag overzicht

Een high tea Den Haag wordt vaak genoten tussen 14.00 en 16.00 uur. Het is dus een eetmoment tussen de lunch en het avondeten in, maar vaak is een high tea wel zo uitgebreid dat een lunch of diner ook overgeslagen kan worden. Tijdens een high tea worden allerlei verschillende soorten thee geserveerd en die thee wordt vergezeld van allerlei verschillende soorten zoete en hartige high tea hapjes.

Al die high tea gerechten worden meestal geserveerd op een etagère. het is dan de bedoeling dat er van onder naar boven gegeten wordt. Onderop liggen dan de hartige hapjes en hoe verder je naar boven gaat, hoe zoeter de hapjes worden. Die hapjes variëren van hartige taart tot chocolaatjes en van sandwiches tot scones met jam. Wel is natuurlijk elke high tea weer anders. Er zullen restaurants zijn die de traditionele high tea serveren, maar ook zijn er genoeg restaurants die hun eigen originele variant serveren.

Het ontstaan van de high tea

In 1840 leefde er een hertogin in Engeland die kampte met trek tussen de lunch en het avondeten in. Haar bedienden bedachten toen iets nieuws. Ze gingen haar zo rond 16.00 uur verschillende soorten thee serveren met daarbij allerlei kleine hapjes. Al snel werd dit gebruik enthousiast overgenomen door andere Engelsen en inmiddels, vele jaren later, is dit gebruik ook in Nederland razend populair. In Engeland heette dit thee-moment ook wel de afternoon tea en niet high tea zoals in Nederland.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.