High tea Amsterdam

De leukste high tea hotspots in Amsterdam op een rij

Woont u in Amsterdam en zoekt u een leuk high tea restaurant bij u in de buurt? Op deze website vindt u binnen enkele ogenblikken een perfecte high tea Amsterdam spot. Zoek via de kaart naar een high tea restaurant in de buurt of typ een plaats of postcode in. Al snel verschijnt er dan een complete lijst met alle high tea restaurants in de omgeving waarvan u zoekt.

Ga direct naar het high tea Amsterdam overzicht

Een high tea Amsterdam is een zeer gezellig eetmoment op de dag. Meestal wordt de high tea tussen 14.00 en 16.00 uur genuttigd in één van de vele high restaurants in Nederland. Onder het genot van verschillende soorten en vaak (heel) veel thee kunt u genieten van verschillende hapjes. Die hapjes variëren van zoet tot hartig en ook de high tea recepten variëren in elk restaurant weer sterk.

De meest bekende high tea recepten zijn bijvoorbeeld scones, hartige taarten en sandwiches. Vaak wordt een high tea op een etagère geserveerd en wordt er van beneden naar boven gegeten. De hartige high tea hapjes liggen dan vaak onderop en zo worden de hapjes steeds iets zoeter. Vaak wordt de high tea afgesloten met bijvoorbeeld chocolade of koekjes.

Overgekomen uit Engeland

Het oorspronkelijke idee van een high tea is ontstaan in Engeland. Alleen daar heet de high tea eigenlijk afternoon tea. Rond 1840 had een hertogin uit Engeland steeds honger tijdens de lunch en het avondeten in. Haar bedienden bedachten toen dat ze haar wel verschillende soorten thee konden serveren met een aantal hapjes. Al snel namen meer Engelsen dit gebruik over en toen werd de afternoon tea een zeer gebruikelijk fenomeen. In Nederland wordt nu hetzelfde gedaan onder de noemer high tea.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.