Heerlijk High Tea Recept: Italiaanse mini quiche

Heerlijk High Tea Recept: Italiaanse mini quiche

Natuurlijk is het leuk om in een fijn restaurantje te genieten van een high tea. Toch kan het ook heel erg leuk zijn om zelf een high tea te organiseren. Ga samen met vriendinnen of familie de keuken in en maak lekkere kleine high tea hapjes. Om u alvast een beetje op weg te helpen hebben wij een heerlijk high tea recept voor een mini quiche. Een quiche is een veel voorkomend gerecht tijdens een high tea. Vaak wordt met deze hartige taart gestart. Zoals u wellicht weet, worden de hapjes tijdens een high tea in de volgorde van hartig naar zoet gegeten.

Onze Italiaanse quiche is zeer eenvoudig te maken, maar ziet er ondanks dat heerlijk uit. De mozzarella in combinatie met de frisse tomaatjes maken dit taartje tot een ware lekkernij. Om de quiche te maken heeft u de volgende ingrediënten nodig.

high tea mini quiche receptIngrediënten Italiaanse mini quiche

  • (voor 10 mini hartige taartjes)
  • 375 gram crème fraîche
  • 6 eieren
  • 10 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • Bakje cherry-tomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • Zakje geraspte mozzarella
  • Italiaanse kruiden (gedroogd of vers)
  • Zout en peper
  • Boter om in te vetten
  • Mini quiche vormpjes (heb je geen kleine vormpjes? Dan kun je natuurlijk ook een gewone taartvorm gebruiken en de quiche later in kleine puntjes snijden.)

Zo maakt u de kleine high tea taartjes:

Laat allereerst de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet de vormpjes in met boter. Laat de oven vast voorverwarmen op 200 graden Celsius. Klop vervolgens de zes eieren los en meng hier de crème fraîche doorheen. Voeg naar smaak zout, peper en de Italiaanse kruiden aan toe en roer goed. Beleg de vormpjes elk met een plakje deel en haal overtollig deeg weg. Prik wat gaatjes in de bodem. Hierna snijdt u de cherrytomaatjes in kwarten. Verdeel deze stukjes tomaat over de vormpjes en leg in elk vormpje een zongedroogd tomaatje. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de stukjes tomaat en verdeel dan het eimengsel over de taartjes. Zet de taartjes vervolgens veertig minuten in de oven en uw mini quiches zijn klaar!

U kunt de taartjes zowel warm als koud eten en ze daardoor is dit high tea recept erg handig om van te voren te maken. 

Laatste blog artikelen

Lees hier handige tips, recepten en nog veel meer!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.